4. semester – praktik og hovedopgave

Prototype på Webshop
Rapporten

Hovedopgave – Snack abonnementer

Jeg lavede min hovedopgave i samarbejde med Nanna Lybæk Bennedbæk. Vi har også på tidligere semestre arbejdet sammen og supplerer hinanden rigtig godt.

Vi valgte at lave projektet som en startup virksomhed, uden økonomisk og faglig opbakning fra en ekstern samarbejdspartner.

Med afsæt i en idé om at lave noget med snacks, benyttede vi Design thinking principper til at forme projektet, ud fra potentielle brugeres behov og udfordringer.

Det resulterede i en WordPress prototype på en web-shop, der tilbyder færdiglavet kvalitets snacks og ingredienser med tilhørende opskrifter på abonnement, samt forskellige opbevaringsløsninger.

Den mundtlige eksamen

Til den mundtlige eksamen havde vi lavet to tilføjelser til projektet. Nanna præsenterede et oplæg på en app der kan understøtte funktioner i webshoppen, mens jeg præsenterede et oplæg om bæredygtige private label produkter, der lever op til virksomhedens værdier.

Praktik – 12 uger i virkeligheden

Jeg havde et fantastisk 12 ugers praktikforløb, som front-end udvikler i Artefact/Ambition.

På trods af en kaotisk tid med virksomhedsopkøb og Corona, blev det et både udfordrerne og lærerigt forløb – takket være nogle utrolige kollegaer.

På 3. semester valgte jeg Front-End linjen

Det betyder at vi har mere fokus på koder og scripts, end processer, teorier og indhold. Og det passer mig faktisk rigtig godt.

Misforstå mig ikke! Jeg holder vældig meget af at være kreativ, når det kommer til former og farver. Jeg ligefrem nyder at designe brugerflader og finder det virkeligt tilfredsstillende, når det lykkedes mig at udtænke et velfungerende navigationsdesign.

Front-End Linjen
Game Site
A-MAZE-ING GAME SITE

3. Semester eksamen

Til semester eksamen fik vi til opgave at lave et "Game Site" i PHP. Det skulle være muligt at oprette en brugerprofil og at spille et spil online. Jeg lavede desuden en "Back-end" del til administration og en mulighed for at brugerne kunne uploade og spille deres eget spil.

Se koden på GitHub

Det er første gang

– jeg har fået til opgave at lave et lille spil i javascript. Og jeg var ikke den eneste. De andre på holdet startede også på bar bund. Det var en fin udfordring.

Vi præsenterede for hinanden hvor langt vi var kommet, hvilket var fin inspiration. Det førte til at mit spil gik fra at være, en farvet firkant som kan bevæge sig – til efter et par dage at have lavet lidt grafik og tilføjet noget funktionalitet.

Se koden på GitHub

Labyrint spil
A-MAZE-ING GAME
Nordlid opgave - design
Klik for at se resultatet

Nordlid-opgave

Opgaven var at lave en fiktiv landingpage, ud fra en psd fil. Der var nogle tekniske krav til formularen, men ellers var opgaven at komme så tæt på designet som muligt.

Opbygningen af side var oplagt til at benytte Bootstrap. Største udfordringer var at få tilpasset formularen så dem kom til at svare til designet. Med sin "Floating lable" og "On the fly" validering, mindede den mere om en Materialize formular.

Nyt var det også at udnytte Bootstap til at skifte billederne i slideren, i forhold til om siden vises på desktop eller mobil.

Se koden på GitHub

Opgaver fra den virkelige verden

Sideløbende med studierne har jeg lavet nogle forskelligartet opgaver.

Mer-Ler

Guldsmed Ghita Ring henvendte sig med et behov for en enkel side, til hendes keramik projekt. Den skulle blot bruges til at vise Ghitas produkter og kontaktinformationer.

Jeg valgte at lave et WordPress site, så Ghita selv blev i stand til at opdaterer produkterne. Mange af Ghitas produkter er unikaer og der er derfor behov for jævnlig udskiftning af billeder.

mer-ler.dk
mer-ler.dk

Love to People

Love to People er en velgørenheds organisation, der operere i Rumænien. Carsten Søgaard – en af ildsjælene bag, havde henvendt sig til CPH Business med et hjemmeside projekt.

På opfordring fra Marc Kluge, Programleder på uddannelsen, blev jeg involveret i Love to People. Jeg indvilgede i at påtage mig opgave at bygge en side til projektet.

Love to People landingpage
Love to People

Samarbejde med Lisbeth Damgaard

Lisbeth Damgaard er grafisk designer og fotograf. Hun driver Poetic AD hvor hun primært laver grafisk design, bog design og foto opgaver.

Indimellem har Lisbeth dog også nogle web opgaver, hvor hun har behov for en der kan kode. Her har jeg fået en række små opgaver.

FERMAT – Matematik og Musik
Opsætning af WordPress og tilretning af child theme
Speciallæge i almen medicin
Tilpasning af HTML og CSS i DynamicWeb
Bagsværd Friskole forside
Optimering af ælder WordPress side til mobil visning